Πονάει ή "Γρατζουνάει" ο Λαιμός;

Κατηγορία: Ψυχολογία και ιατρικήΔημοσιεύθηκε στις

gh

Ένας επώδυνος πονόλαιμος ή ένας λαιμός που σας «γρατζουνάει» μπορεί να είναι σημάδι ότι το σώμα σας παλεύει κάτι. Είτε πρόκειται για βακτηριακή λοίμωξη, είτε για μία ίωση, όπως είναι και ο COVID, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τί να κάνετε, εάν αρχίσετε να εμφανίζετε συμπτώματα σαν αυτό, φέτος το χειμώνα. Οι φλεγμονές του λαιμού μπορεί να σας ταλαιπωρούν για μεγάλο χρονικό διάστημα και κατ’ επέκταση να επηρεάσουν την καθημερινότητά σας σε σημαντικό βαθμό. Στην συνέχεια του άρθρου θα βρείτε κάποιες συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε, ώστε να ελαχιστοποιήσετε την πιθανότητα ενός πονόλαιμου ή να απαλύνετε την ενόχληση.

Κατάψυξη Ωαρίων…Το πολυτιμότερο δώρο που θα κάνετε στον εαυτό σας!

Κατηγορία: Ψυχολογία και ιατρικήΔημοσιεύθηκε στις

gh

Ο πιο σημαντικός παράγοντας για την γυναικεία γονιμότητα είναι η ηλικία και ως εκ τούτου οι πιθανότητες να επιτευχθεί μια κύηση ελαττώνονται με την πάροδό των χρόνων. Tα πιο γόνιμα χρόνια της γυναίκας περιλαμβάνουν τη δεκαετία από τα 20 μέχρι τα 30 έτη, ενώ μετά την ηλικία των 35 η γονιμότητα μειώνεται κατακόρυφα. Στα 25 χρόνια, υπολογίζεται ότι οι πιθανότητες να συλλάβει ένα ζευγάρι ύστερα από τρεις μήνες ελεύθερων και τακτικών ερωτικών επαφών είναι 20%  και 8 στις 10 γυναίκες ηλικίας 30 ετών θα συλλάβουν μέσα σε έναν χρόνο! Πολλές γυναίκες επιθυμούν να δώσουν παράταση στο χρόνο απόκτησης απογόνου για πολλούς λόγους.

Υποτροπιάζουσες Ουρολοιμώξεις της Κύστεως: Υπάρχουν λύσεις σε αυτό το βασανιστικό πρόβλημα;

Κατηγορία: Ψυχολογία και ιατρικήΔημοσιεύθηκε στις

gh

Η λοίμωξη της ουροδόχου κύστεως στις γυναίκες είναι εξαιρετικά συχνή, καθώς υπολογίζεται ότι το 30% των γυναικών θα βιώσει αυτό το πρόβλημα μέχρι την ηλικία των 25 και το 50% κατά την διάρκεια της ζωής τους. Ωστόσο, συνήθως είναι ένα επεισόδιο το οποίο αν αντιμετωπιστεί σωστά δεν υποτροπιάζει και έτσι δεν ταλαιπωρεί τις γυναίκες. Σε ένα μικρό ποσοστό ασθενών η κατάσταση αυτή υποτροπιάζει και μάλιστα αρκετά συχνά. Για να θεωρήσουμε ότι μια γυναίκα έχει υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις θα πρέπει η λοίμωξη να έχει υποτροπιάσει τουλάχιστον δύο φορές μέσα σε ένα εξάμηνο, ή τρεις φορές μέσα σε ένα χρόνο. Σαφή απάντηση στην αιτιολογία της παθολογικής αυτής κατάστασης δεν έχουμε.

Το Παιδί με Διαβήτη στο Σχολείο

Κατηγορία: Ψυχολογία και ιατρικήΔημοσιεύθηκε στις

gh

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια μεταβολική νόσος που χαρακτηρίζεται από μερική  ή απόλυτη έλλειψη ινσουλίνης (τύπου Ι) ή από ανικανότητα του οργανισμού να χρησιμοποιήσει την ινσουλίνη του (τύπου ΙΙ). Στην πρώτη κατηγορία το πάγκρεας παράγει ελάχιστη ή και καθόλου ινσουλίνη με αποτέλεσμα το άτομο να βρίσκεται σε απόλυτη εξάρτηση για τη διατήρηση της ίδιας του της ζωής από τη χορήγηση της ινσουλίνης (ινσουλινοεξαρτώμενος).Ο διαβήτης τύπου Ι μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά είναι πιο συχνός στα παιδιά και τους εφήβους. Για την εμφάνιση της νόσου ευθύνονται και γενετικοί παράγοντες, αλλά και περιβαλλοντικοί (όπως τοξίνες, το γάλα της αγελάδας), καθώς επίσης και ορισμένοι ιοί που καταστρέφουν τα κύτταρα του παγκρέατος.

Εμβοές - Ένα Ενοχλητικό Σύμπτωμα  

Κατηγορία: Ψυχολογία και ιατρικήΔημοσιεύθηκε στις

gh

Οι εμβοές είναι ήχοι, οι οποίοι είναι ακουστοί απο τον ασθενή, ενώ δεν παράγονται από κάποια εξωτερική πηγή. Πολλοί το περιγράφουν ως ένα κουδούνισμα στα αυτιά, ένα σφύριγμα ή βουητό. Τις περισσότερες φορές, είναι αντιληπτοί μόνο από τον ασθενή και ονομάζονται υποκειμενικές εμβοές ενώ πιο σπάνια γίνονται αντιληπτοί και από τον γιατρό κατά τη διάρκεια της εξέτασης (αντικειμενικές εμβοές). Μπορεί, επίσης, να είναι μονόπλευρες (στο ένα αυτί δηλαδή) ή αμφοτερόπλευρες. Η αιτολογία είναι ποικίλη και πολλές φορές παραμένει αδιευκρίνιστη. Η πιο συχνή πάθηση είναι η βαρηκοΐα. Οι ασθενείς παραπονούνται συνήθως για μια αντιληπτή πτώση της ακοής που συνοδεύεται με βουητά.