Δελτίου Τύπου Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου στη Μέθοδο Τραυματοθεραπείας DBR

Κατηγορία: Φωτογραφίες εκδηλώσεωνΔημοσιεύθηκε στις

gh

Με ιδιαίτερη επιτυχία έλαβε χώρα σε διαδικτυακή μορφή το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για το Deep Brain Reorienting από τον ίδιο το δημιουργό του μοντέλου Frank Corrigan, το Σάββατο 14 Μαΐου 2022. Αν και πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα οι συμμετοχές ήταν από όλον τον κόσμο. Είχαμε συναδέλφους από την Ισλανδία, την Αυστραλία, την Σιγκαπούρη, την Αμερική, την Νότιο Αφρική, την Γαλλία και την Μεγάλη Βρετανία, κάτι το οποίο οδήγησε σε μία παραγωγική και εποικοδομητική αλληλεπίδραση.

Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο χωρίστηκε σε δύο μέρη. Υπήρχε το θεωρητικό μέρος και η πρακτική, η οποία πραγματοποιήθηκε σε δυάδες για την καλύτερη κατανόηση της μεθόδου και την απόκτηση μίας πρώτης εμπειρίας πάνω στην εφαρμογή της. Φυσικά όλα αυτά πραγματοποιήθηκαν υπό την πλήρη εποπτεία του κύριου Frank Corrigan, που είναι ο δημιουργός του μοντέλου, αλλά και της κυρίας Γεωργίας Μπαλογιάννη, της εισηγήτριας του DBR στην Ελλάδα.

Δελτίο Τύπου 1ου Webinar

Κατηγορία: Φωτογραφίες εκδηλώσεωνΔημοσιεύθηκε στις

gh

Ακολουθώντας τις επιταγές των καιρών έλαβε χώρα σε διαδικτυακή μορφή το 1ο webinar της ομάδας του ΨυχολοΖῆν την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 με θέμα τις "Σχέσεις στην εποχή του Κορονοϊού: Απομόνωση vs Eγγύτητα. Δυσκολίες ή Προκλήσεις;"

Η διεπιστημονική ομάδα του ΨυχολοΖῆν προσέγγισε το ζήτημα σε μια πληθώρα διαστάσεων και δόθηκε χρόνος για αλληλεπίδραση με τους συμμετέχοντες. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους συνεργάτες για τις άρτιες επιστημονικές τους εισηγήσεις και το κοινό για την θερμή ανταπόκρισή του!

Δελτίο Τύπου 2ης Ημερίδας

Κατηγορία: Φωτογραφίες εκδηλώσεωνΔημοσιεύθηκε στις

gh

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 η 2η Ημερίδα του ΨυχολοΖῆν στην αίθουσα Ρήγας Φεραίος του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματίες ιατροί, ειδικοί ψυχικής υγείας, κοινωνικοί επιστήμονες και διατροφολόγος ειδικευμένοι στην ογκολογία και την ανακουφιστική φροντίδα ανέλυσαν σε όλες του τις διαστάσεις το σοβαρό και πάντα επίκαιρο θέμα του καρκίνου τόσο από την πλευρά του πάσχοντα όσο και από την πλευρά της οικογένειας αλλά και των θεράποντων. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στις ψυχολογικές προεκτάσεις της ασθένειας, τόσο κατά την αναγγελία όσο και κατά την πορεία της νόσου, έτσι όπως βιώνονται από όλα τα εμπλεκόμενα μέλη. 

Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις και συζήτηση με το κοινό. Ευχαριστούμε θερμά τόσο τους ομιλητές για τις άρτιες παρουσιάσεις τους αλλά και τους συμμετέχοντες για την παρουσία και την παραγωγική αλληλεπίδραση. 

Δελτίο Τύπου 1ης Ημερίδας

Κατηγορία: Φωτογραφίες εκδηλώσεωνΔημοσιεύθηκε στις

gh

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 η 1η Ημερίδα του ΨυχολοΖῆν στην αίθουσα Ρήγας Φεραίος του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών.

Κεντρικός άξονας της ημερίδας ήταν o Ασθενής στην Οικογένεια και οι πολλαπλές διαστάσεις της ασθένειας, σωματικής ή ψυχικής, στον ίδιο τον πάσχοντα αλλά και στο σύστημα στο οποίο ζει και κινείται. Αναπτύχθηκαν οι έννοιες του Συμπτώματος και οι Ψυχικές Διεργασίες γύρω από αυτό αλλά και οι Προεκτάσεις του, τα Νευρολογικά Νοσήματα, ο ρόλος της Οικογένειας στην πρόληψη και διαχείριση των Καρδιαγγειακών Νόσων, ο ρόλος του Οικογενειακού Ιατρού στην πρόληψη και αντιμετώπιση Σωματικών Νοσημάτων, η Ψυχιατρική Φαρμακευτική Αγωγή στο πλαίσιο της οικογένειας καθώς και η Ψυχολογική Θεραπεία και οι Αντιστάσεις σε αυτή.