Δελτίο Τύπου 1ης Ημερίδας

Κατηγορία: Φωτογραφίες εκδηλώσεωνΔημοσιεύθηκε στις

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 η 1η Ημερίδα του ΨυχολοΖῆν στην αίθουσα Ρήγας Φεραίος του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών.

Κεντρικός άξονας της ημερίδας ήταν ο ασθενής στην Οικογένεια και οι πολλαπλές διαστάσεις της ασθένειας, σωματικής ή ψυχικής, στον ίδιο τον πάσχοντα αλλά και στο σύστημα στο οποίο ζει και κινείται. Αναπτύχθηκαν οι έννοιες του Συμπτώματος και οι Ψυχικές Διεργασίες γύρω από αυτό αλλά και οι Προεκτάσεις του, τα Νευρολογικά Νοσήματα, ο ρόλος της Οικογένειας στην πρόληψη και διαχείριση των Καρδιαγγειακών Νόσων, ο ρόλος του Οικογενειακού Ιατρού στην πρόληψη και αντιμετώπιση Σωματικών Νοσημάτων, η Ψυχιατρική Φαρμακευτική Αγωγή στο πλαίσιο της οικογένειας καθώς και η Ψυχολογική Θεραπεία και οι Αντιστάσεις σε αυτή.

Το κοινό αποτελείτο από επαγγελματίες επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων αλλά και πολίτες μεγάλου ηλικιακού εύρους και δόθηκε ο χώρος και το έναυσμα για ένα παραγωγικό διάλογο μεταξύ ειδικών και χρηστών των υπηρεσιών υγείας.

Η ομάδα του ΨυχολοΖῆν εκφράζει τις ευχαριστίες της τόσο απέναντι στους επαγγελματίες ειδικούς επιστήμονες που συμμετείχαν μέσω των εισηγήσεών τους στην εκδήλωση όσο και προς το κοινό για την ανταπόκριση και τη συμμετοχή του. Η δημιουργική συναλλαγή μεταξύ κοινού και ειδικών πρόκειται να συνεχιστεί στις επόμενες δράσεις του ΨυχολοΖῆν.

Βίντεο

Φωτογραφίες