3ο Webinar του ΨυχολοΖῆν

Η ομάδα του ΨυχολοΖῆν σας προσκαλεί στη δεύτερη διαδικτυακή της συνάντηση στο πλαίσιο των Εργαστηρίων για Γονείς, με θέμα:

“Το Πρώτο Ταξίδι της Γονεϊκότητας:

Από την Επιθυμία στο Κράτημα
Κύηση - Θηλασμός - Λοχεία

και Ψυχοσυναισθηματικές Διαταραχές”


Κυριακή 4 Απριλίου και ώρα, 11.00 π.μ. – 13.00 μ.μ
.

Το ταξίδι της γονεϊκότητας ξεκινάει από τη στιγμή που γεννιέται η επιθυμία για ένα παιδί. Ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις η διαδρομή από την επιθυμία μέχρι την σύλληψη μπορεί να είναι ιδιαίτερα απαιτητική τόσο για την ίδια τη μητέρα αλλά και το περιβάλλον της ενώ και η ίδια η πορεία φαντάζει άγνωστη και αβέβαια. Στην περίπτωση που η μητέρα πάσχει από κάποια ψυχοσυναισθηματική διαταραχή ή υπάρχει μία ψυχιατρική διάγνωση είναι αναγκαία και ανακουφιστική η κατάλληλη και επαρκής ενημέρωση και η συνεργασία με το θεράποντα ιατρό. 

Επιπλέον, πολλές μητέρες ανησυχούν για την πορεία και την εξέλιξη του θηλασμού καθώς και τη σχέση που θα μπορέσουν να αναπτύξουν με το βρέφος οπότε και είναι σημαντικό να γνωρίζουν τί μπορεί να συναντήσουν αλλά και να έχουν τον κατάλληλο ειδικό στο πλευρό τους. 

Ωστόσο, ο ίδιος ο τοκετός όπως και το διάστημα της λοχείας είναι τόσο υποκειμενικές εμπειρίες όσο και απρόβλεπτες. Τί είναι αναμενόμενο καί τί είναι αυτό που θα μας ανησυχήσει στη λεχωίδα; Ποιός είναι ο ρόλος του περιβάλλοντος και με ποιό τρόπο θα υποστηριχθεί βέλτιστα η μητέρα και το βρέφος;

Στο παρόν εργαστήριο θα αναπτυχθούν έννοιες και καταστάσεις από τις 

Εισηγήτριες:

  • Διακουμοπούλου Αναστασία, Ψυχίατρος
  • Βενέρη Ελίνα, Μαία - Ψυχοπροφυλάκτρια
  • Μπονέ Ελένη, Ψυχολόγος, MSc - Ψυχοθεραπεύτρια

ενώ θα δοθεί χρόνος και χώρος για την ανάλυση περιστατικών - τηρώντας τα πλαίσια της δεοντολογίας - και την απάντηση στους προβληματισμούς, τις απορίες και τα διλήμματα των συμμετεχόντων.

Το κόστος της συμμετοχής ανέρχεται στα 10 ευρώ. 

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής

Παρακαλώ συμπληρώστε το όνομα & το επίθετο σας
Παρακαλώ συμπληρώστε το τηλέφωνο σας μόνο με αριθμούς
Παρακαλώ συμπληρώστε μια έγκυρη διεύθυνση email
Παρακαλώ συμπληρώστε την ιδιότητα σας
Συμπληρώστε το πεδίο
Invalid Input
Παρακαλώ συμφωνήστε για να κάνετε εγγραφή
2 ημερίδα του ψυχολοζην
2 ημερίδα του ψυχολοζην