Σεμινάριο:

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στην μέθοδο Τραυματοθεραπείας Deep Brain Reorienting

Περιγραφή του Σεμιναρίου

Το ΨυχολοΖῆν και η Γεωργία Μπαλογιάννη, εισηγήτρια του DBR στην Ελλάδα, σας προσκαλούν στο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Εξειδίκευσης στην μέθοδο Τραυματοθεραπείας Deep Brain Reorienting, με τον δημιουργό του μοντέλου Frank Corrigan.

Σκοπός

Η εξοικείωση ψυχολόγων και ψυχιάτρων με την μέθοδο Τραυματοθεραπείας Deep Brain Reorienting, με τον δημιουργό του μοντέλου Frank Corrigan.

Που απευθύνεται

Σε Ψυχίατρους και Ψυχολόγους απόφοιτους ΑΕΙ ή κατόχους τίτλων σπουδών του εξωτερικού αναγνωρισμένων από τον ΔΟΑΤΑΠ με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Που & Πότε

Διαδικτυακά μέσω Zoom

Σάββατο, 14 Μαϊος 2022 στις 10:30

Διάρκεια & Κόστος

7 ώρες και 30 λεπτά

180 ευρώ

 

Περιγραφή

Όσο οι ορίζοντες της νευροφυσιολογίας διευρύνονται τόσο η ανάγκη κάθε θεραπευτή να προσθέσει καινούργια εργαλεία στην φαρέτρα του μεγαλώνει. Το DBR είναι ένα άρτιο Ψυχοθεραπευτικό Μοντέλο Τραυματοθεραπείας που μπορεί να εφαρμοστεί μόνο του ή να ενσωματωθεί μέσα σε ένα θεραπευτικό πλάνο που εμπεριέχει κι άλλες μορφές ψυχοθεραπείας.

Η βαθιά γνώση του εμπνευστή του μοντέλου πάνω στην λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου και η πολύχρονη κλινική του εμπειρία του επέτρεψαν να δημιουργήσει ένα μοντέλο που στοχεύει με χειρουργική ακρίβεια στο «αποτύπωμα» του τραύματος.

Με το DBR ο θεραπευτής βοηθάει τον θεραπευόμενο του να αγγίξει με ασφάλεια τις εγκεφαλικές δομές όπου έχει αποθηκευτεί η τραυματική εμπειρία και να ενεργοποιηθεί ο εγγενής μηχανισμός ίασης.

Σώμα νους ψυχή επεξεργάζονται ταυτόχρονα και εις βάθος την επίδραση της τραυματικής εμπειρίας χωρίς τον κίνδυνο του πλημμυρίσματος ή της αποσύνδεσης. Πρώιμα τραύματα, προλεκτικά, πρόσδεσης, παραμέλησης, κακοποίησης, εγκατάλειψης, απόρριψης αλλά και πλήθος άλλων σε μετέπειτα ηλικία επεξεργάζονται με επιτυχία καθώς και όλη η συμπτωματολογία που τα συνοδεύει.

Μια νέα προοπτική αναδύεται στο τέλος της κάθε συνεδρίας. Ο θεραπευτής με το DBR μαθαίνει να αναγνωρίζει τις εγκεφαλικές δομές που ενεργοποιούνται με το τραύμα, καθώς και τεχνικές προσέγγισης και επεξεργασίας του. Μαθαίνει πως να συνοδεύει τον θεραπευόμενο του με ασφάλεια καθ' όλη τη διάρκεια της επεξεργασίας επιτρέποντας του όμως και την αίσθηση του ελέγχου η οποία είναι τόσο πολύτιμη σε κάθε τραυματοθεραπεία.

4th webinar gif

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Μπαλογιάννη Γεωργία: 2310267477 / 6937166933

Μπονέ Ελένη: 210 9224160 / 6946953637

Κούρια Ιωάννα: 2114107235 / 6944549376 

Δήλωση Συμμετοχής

Συμπληρώστε σωστά τα στοιχεία σας παρακάτω για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας!
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input