Χριστίνα Καρρά

Εργοθεραπεύτρια OT, S.I. Certified

Η Καρρά Χριστίνα σπούδασε στο Τμήμα Εργοθεραπείας τη Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας Αθηνών, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές της και απέκτησε Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος.

Στα πλαίσια των σπουδών της εκπαιδεύτηκε στην εργοθεραπευτική αξιολόγηση παιδιών και εφήβων, στο ΙΚΑ Παιδοψυχικής Υγείας Αθηνών, καθώς και στο σχεδιασμό θεραπευτικών προγραμμάτων για άτομα με κινητικές δυσκολίες, στο Εθνικό Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων. Υπήρξε υπεύθυνη συντονισμού Ομάδων Δημιουργικής Απασχόλησης για άτομα με Ψυχικές Διαταραχές, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και Ομάδων Αυτοφροντίδας και Δραστηριοτήτων Καθημερινής Ζωής, στο Ίδρυμα Ι.Π.Α.Π ''Η Θεοτόκος''.

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σχετικά με την Παιδιατρική Εργοθεραπεία, τη φυσιολογική ανάπτυξη και την θεραπευτική προσέγγιση ατόμων με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές και Διαταραχές Αισθητηριακής Επεξεργασίας. Επιπλέον έχει αποκτήσει εξειδίκευση στις θεραπευτικές μεθόδους της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης, του Πρωτοκόλλου Wilbarger και του Συστήματος Μ.Ο.R.E (Motor-Oral-Respiration-Eye).

Από το 2008 εργάζεται τόσο ιδιωτικά όσο και σε κέντρα ειδικών θεραπειών, παρέχοντας επιστημονικές υπηρεσίες κυρίως σε παιδιά με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές, Διαταραχές Αισθητηριακής Επεξεργασίας, Μαθησιακές Δυσκολίες, Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής - Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ), Διαταραχές Κινητικού Συγχρονισμού, Νοητική Υστέρηση και Σύνδρομα. Είναι συντονίστρια ομάδων Ψυχοκινητικής Αγωγής. Επιπλέον, έχει γράψει πλήθος άρθρων σχετικών με την Παιδιατρική Εργοθεραπεία και διατηρεί τον δικό της διαδικτυακό ιστότοπο Sensory Box.

Πίσω στην ομάδα μας