Γεωργία Μπαλογιάννη

Ψυχολόγος MSc - Ψυχοθεραπεύτρια - Τραυματοθεραπεύτρια

Ζω και εργάζομαι στην Θεσσαλονίκη, στην οποία γεννήθηκα.

Προέρχομαι από μια μεγάλη οικογένεια οπότε μοιραία ήρθα, από πολύ νωρίς, σε επαφή με ποικιλομορφία χαρακτήρων, συμπεριφορών, αντιδράσεων, επιδράσεων, δυναμικών.

Ταυτόχρονα από μικρή ηλικία είχα την ευκαιρία να ζήσω σε διάφορες πόλεις του εξωτερικού και να γνωρίσω άλλες κουλτούρες και διαφορετικό τρόπο ζωής.

Ανέπτυξα λοιπόν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην παρατήρηση, μελέτη και ερμηνεία των συμπεριφορών. Προσπαθούσα να διακρίνω πίσω από το προφανές και να δω την κάθε συμπεριφορά ως αποτέλεσμα μιας αλληλουχίας συναισθημάτων και σκέψεων. Να συνδέσω το παρόν με το παρελθόν.

Οι σπουδές μου πάνω στην επιστήμη της ψυχολογίας ήρθαν ως φυσικό επακόλουθο. Τόσο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης για τις προπτυχιακές σπουδές όσο και στο Πανεπιστήμιο του Stirling της Σκωτίας για τις μεταπτυχιακές.

Ακολούθησε η πολύμηνη πρακτική άσκηση σε διάφορες δομές ( Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής ΙΚΑ Θεσσαλονίκης και Κέντρο Περίθαλψης Παίδων Άγιος Δημήτριος) πριν αρχίσω να αναλαμβάνω τα πρώτα περιστατικά.

Εργάστηκα για πολλά χρόνια με παιδιά και εφήβους και όλη την γκάμα των δυσκολιών που βιώνουν. Μαθησιακές και συμπεριφορικές δυσκολίες, προβλήματα ένταξης, κοινωνικοποίησης και προσαρμογής, φοβίες, ενούρηση/ εγκόπριση, σχολική άρνηση, άγχος, αυτοάνοσα κα

Όλα αυτά τα χρόνια δεν σταμάτησα να εκπαιδεύομαι παρακολουθώντας σεμινάρια που με βοηθούσαν να παρέχω την καλύτερη θεραπεία στους θεραπευόμενους μου.

Η μεγάλη στροφή στην καριέρα μου έγινε το 2013 όταν εκπαιδεύτηκα στην τραυματοθεραπεία με την μέθοδο του EMDR. Η άμεση ανακούφιση , η στοχευμένη επεξεργασία, η εν τω βάθη επίλυση και επούλωση που πρόσφερε ήταν πραγματικά επαναστατική. Έκτοτε η τραυματοθεραπεία έγινε η βασική ψυχοθεραπευτική προσέγγιση που χρησιμοποιώ. Προστέθηκαν και αλλά μοντέλα όπως το Brainspotting, το CRM και το DBR
στο οποίο είμαι η πρώτη Ελληνίδα που έχει εκπαιδευτεί.

Επέλεγα πάντα με προσοχή τους δασκάλους μου και έτσι είχα την χαρά και την τιμή να εκπαιδευτώ από τον Oliver Schube, την Lisa Schwartz, την Denny Laliotis, την Janina Fisher, τον Frank Corrigan με τον οποίο συνεργάζομαι στενά και τον Martin Warner.

Πίσω στην ομάδα μας