Γεωργία Μπαλογιάννη

Ψυχολόγος MSc - Ψυχοθεραπεύτρια - Τραυματοθεραπεύτρια

Η Γεωργία Μπαλογιάννη ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη, στην οποία γεννήθηκε.

Προέρχεται από μια μεγάλη οικογένεια οπότε μοιραία ήρθε, από πολύ νωρίς, σε επαφή με ποικιλομορφία χαρακτήρων, συμπεριφορών και δυναμικών. Ταυτόχρονα από μικρή ηλικία είχε την ευκαιρία να ζήσει σε διάφορες πόλεις του εξωτερικού και να γνωρίσει άλλες κουλτούρες και διαφορετικό τρόπο ζωής.

Ανέπτυξε λοιπόν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην παρατήρηση, μελέτη και ερμηνεία των συμπεριφορών και οι σπουδές της πάνω στην επιστήμη της ψυχολογίας ήρθαν ως φυσικό επακόλουθο, τόσο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης για τις προπτυχιακές σπουδές όσο και στο Πανεπιστήμιο του Stirling της Σκωτίας για τις μεταπτυχιακές. Ακολούθησε πολύμηνη πρακτική άσκηση σε διάφορες δομές (Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής ΙΚΑ Θεσσαλονίκης και Κέντρο Περίθαλψης Παίδων Άγιος Δημήτριος).

Εργάστηκε για πολλά χρόνια με παιδιά και εφήβους και όλη την γκάμα των δυσκολιών που βιώνουν. Μαθησιακές και συμπεριφορικές δυσκολίες, προβλήματα ένταξης, κοινωνικοποίησης και προσαρμογής, φοβίες, ενούρηση/ εγκόπριση, σχολική άρνηση, άγχος, αυτοάνοσα κα.

Όλα αυτά τα χρόνια δεν σταμάτησε να εκπαιδεύεται παρακολουθώντας σεμινάρια που την βοηθούσαν να παρέχει την καλύτερη θεραπεία στους θεραπευόμενους της. Η μεγάλη στροφή στην καριέρα της έγινε το 2013 όταν εκπαιδεύτηκε στην τραυματοθεραπεία με την μέθοδο του EMDR. Η άμεση ανακούφιση, η στοχευμένη επεξεργασία, η εν τω βάθη επίλυση και επούλωση που πρόσφερε ήταν πραγματικά επαναστατική. Έκτοτε η τραυματοθεραπεία έγινε η βασική ψυχοθεραπευτική προσέγγιση που χρησιμοποιεί. Προστέθηκαν και αλλά μοντέλα όπως το Brainspotting, το CRM και το DBR στο οποίο είναι η πρώτη Ελληνίδα που έχει εκπαιδευτεί.

Επέλεγε πάντα με προσοχή τους δασκάλους της και έτσι είχε την χαρά και την τιμή να εκπαιδευτεί από τον Oliver Schube, την Lisa Schwartz, την Denny Laliotis, την Janina Fisher, τον Frank Corrigan με τον οποίο συνεργάζεται στενά και τον Martin Warner.

Πίσω στην ομάδα μας