Ιωάννα Κούρια

Ψυχολόγος MSc - Ψυχοθεραπεύτρια - Τραυματοθεραπεύτρια

Η Ιωάννα Κούρια σπούδασε Ψυχολογία στο Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Σχολική Ψυχολογία. Είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου.

Ολοκλήρωσε το τριετές πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Οικογενειακή Συστημική Θεραπεία στη Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής και ειδικεύτηκε στην θεραπεία Ψυχικού Τραύματος (τραυματοθεραπεία) με τη μέθοδο EMDR (Eye Movement Disensitization & Reprocessing) στο Ινστιτούτο Τραυματοθεραπείας, με τη μέθοδο DBR (Deep Brain Reorienting) από τον ίδιο τον δημιουργό του μοντέλου Frank Corrigan, από τον οποίο συνεχίζει να εποπτεύεται και με την τεχνική Flash (Flash Technique) από το Trauma Institute & Child Trauma Institute. Είναι κάτοχος διπλώματος στο Life & Executive Team Coaching από τo Athens Coaching Institute, με το οποίο συνεργάστηκε για 4 χρόνια. Παράλληλα, εκπαιδεύτηκε στον Συντονισμό Σχολών Γονέων από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σχολών Γονέων, στη Διαχείριση Κρίσεων στη Σχολική Κοινότητα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη Στελέχωση Δικτύων Υποστηρικτικών Δομών για ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενώ έχει παρακολουθήσει πλήθος άλλων σεμιναρίων με διάφορα θέματα ψυχικής υγείας.

Από το 2004 εργάζεται σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας, μέριμνας και αποκατάστασης και ιδιωτικά με ενηλίκους, παιδιά, εφήβους και οικογένειες σε συνεδρίες ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής. Είναι συντονίστρια θεραπευτικών ομάδων και εισηγήτρια βιωματικών σεμιναρίων διαφόρων θεμάτων ψυχικής υγείας. Μαζί με την κ. Ελένη Μπονέ δημιούργησε και είναι επιστημονικά υπεύθυνη του ΨυχολοΖῆν.

Πίσω στην ομάδα μας