Νικολέττα Μαρκαριάν

Ψυχολόγος Ειδικής Αγωγής MSc

Η Νικολέττα Μαρκαριάν σπούδασε Ψυχολογία στο Πρόγραμμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Applied Psychology of Learning Disability” στο University of Portsmouth. Είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου.

Έχει εκπαιδευτεί στην εφαρμογή ψυχοεκπαιδευτικής παρέμβασης σε παιδιά και εφήβους με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος με μεθόδους βασισμένες στις αρχές της Εφαρμοσμένης Ανάλυσης Συμπεριφοράς. Έχει πιστοποίηση στη μέθοδο της Εκπαίδευσης Καίριων Δεξιοτήτων (Pivotal Response Training). Έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε εκπαιδεύσεις και σεμινάρια σχετικά με την ψυχολογία και την ειδική αγωγή.

Έχει εργαστεί ως εκπαιδεύτρια και επιστημονική υπεύθυνη σε κέντρα ειδικής αγωγής, ως συνοδός παράλληλης στήριξης στο γενικό σχολείο (προσχολική εκπαίδευση). Μέχρι και σήμερα εργάζεται ως εκπαιδεύτρια και υπεύθυνη προγράμματος κατ’ οίκον παρέμβασης σε παιδιά με ΔΑΦ και άλλες αναπτυξιακές και συναισθηματικές δυσκολίες. Παρέχει εκπαίδευση και υποστήριξη σε γονείς παιδιών με δυσκολίες κι οργανώνει και συντονίζει ομάδες κοινωνικοποίησης για παιδιά και εφήβους με ΔΑΦ καθώς και κοινωνικές ομάδες για αδέλφια παιδιών με δυσκολίες.

Πίσω στην ομάδα μας