Δέσποινα Παυλοπούλου

Ειδικός Παθολόγος MD, MSc

Η ιατρός Παυλοπούλου Δέσποινα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ρόδο. Ολοκλήρωσε την πενταετή ειδίκευσή της στην Παθολογία στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών ‘ο Ευαγγελισμός’ και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (master) της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο αντικείμενο της Ανακουφιστικής Φροντίδας Χρονίως Πασχόντων.

Έχει μετεκπαιδευτεί στην αρτηριακή υπέρταση, τον σακχαρώδη διαβήτη, την δυσλιπιδαιμία, την λοιμωξιολογία, στην Ψυχολογική Αξιολόγηση Ενηλίκων και στην Επείγουσα Ιατρική (BLS, ATLS, ACLS) σχετικά με την άμεση και δραστική αντιμετώπιση απειλητικών για τη ζωή περιστατικών. Είναι Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων και υποψήφια Εκπαιδεύτρια BLS (Basic Life Support).

Υπηρέτησε στο Παναρκαδικό Γενικό Νοσοκομείο Τρίπολης και στη συνέχεια πραγματοποίησε την Υπηρεσία υπαίθρου στο Κέντρο Υγείας Τροπαίων – Αρκαδίας και στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σύμης – Δωδεκάνησα. Στην παρούσα φάση συνεργάζεται με ιδιωτικές κλινικές και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Γρ. Λαμπράκη 120 στον Πειραιά.

Παράλληλα με την επαγγελματική της σταδιοδρομία η ιατρός ασχολείται με την ιατρική έρευνα, την επιμέλεια εκδόσεων σε ιατρικά περιοδικά και την διοργάνωση ιατρικών συνεδρίων. Έχει δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις σε ελληνικά και ξένα ιατρικά περιοδικά καθώς και ενεργή συμμετοχή σε πανελλήνια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Έχει επανειλημμένως βραβευτεί για την εθελοντική προσφορά ιατρικών υπηρεσιών και έχει τιμηθεί για τις ιατρικές της γνώσεις.

Πίσω στην ομάδα μας