Αγγελική Παππά

Μαία BSc

Η Αγγελική Παππά γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μαρούσι Αττικής. Ως αριστούχος μαθήτρια, γνώριζε από πολύ νωρίς ότι την είχε κερδίσει το επάγγελμα της μαίας. Έτσι το 2018 αποφοίτησε από το Τμήμα Μαιευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο ΓΝΑ Αλεξάνδρα κατά την περίοδο 2017-2018 και εκπόνησε με άριστα (10/10) την πτυχιακή της εργασία με τίτλο: «Διαβητική κετοξέωση στην κύηση», το οποίο υπήρξε εφαλτήριο για την ενασχόλησή της με την Κύηση Υψηλού Κινδύνου.

Είναι πιστοποιημένη στην παρακολούθηση του εμβρύου κατά τη διάρκεια του τοκετού (CTG & Fetalmonitoring) από την Σουηδική Εταιρεία Μαιευτικής & Γυναικολογίας από το 2019. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων που αφορούν την Κύηση Υψηλού Κινδύνου και τον Μητρικό Θηλασμό.

Σε επαγγελματικό επίπεδο έχει αποκλειστική συνεργασία με γυναικολόγο – ογκολόγο σε ιδιωτικό ιατρείο στο κέντρο της Αθήνας από το 2018. Ταυτόχρονα πραγματοποιεί μαθήματα προετοιμασίας γονεϊκότητας, παρέχοντας τα τελευταία δεδομένα όσον αφορά στην ενημέρωση του ζευγαριού για όλα τα στάδια της κύησης και του τοκετού, καθώς και την ομαλή μετάβαση στην περίοδο της λοχείας και τη φροντίδα του νεογνού. Επίσης προάγει, με σεβασμό στις ανάγκες της μητέρας και του νεογνού, την εδραίωση του Μητρικού Θηλασμού, προετοιμάζοντας την έγκυο με ασφάλεια από τις τελευταίες εβδομάδες της κύησης.

Στο εθελοντικό της έργο συμπεριλαμβάνεται η συμμετοχή της στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα The Tipping Point, ενημερώνοντας μαθητές Λυκείου από όλη την Ελλάδα για το Μαιευτικό Επάγγελμα.

Είναι μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών-Μαιευτών Αθήνας (ΣΕΜΜΑ). Είναι εξωτερική συνεργάτης των Μαιευτηρίων ΙΑΣΩ και ΛΗΤΩ.

Πίσω στην ομάδα μας