Ελένη Μπονέ

Ψυχολόγος, MSc - Ψυχοθεραπεύτρια - Τραυματοθεραπεύτρια

Η Ελένη Μπονέ σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο αντικείμενο της Ανακουφιστικής Φροντίδας Χρονίως Πασχόντων.

Παράλληλα, ειδικεύτηκε στη Συστημική Ψυχοθεραπεία από τη Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής όπου συμμετέχει μέχρι και σήμερα στις ομάδες εποπτείας. Έχει ολοκληρώσει εκπαίδευση στη Βραχεία Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο και στην Ειδική Αγωγή από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ενώ έχει παρακολουθήσει σεμιναριακούς κύκλους στα αντικείμενα της Ψυχανάλυσης από την Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία και της Ψυχοσωματικής από την Ελληνική Ψυχοσωματική Εταιρεία. Επιπλέον, έχει εκπαιδευτεί στην Θεραπεία Ψυχικού Τραύματος (Τραυματοθεραπεία) με τη μέθοδο CRM (Comprehensive Resource Model) και DBR (Deep Brain Reorienting) συμμετέχοντας ακόμη σε ομάδες εποπτείας.

Μέχρι σήμερα, έχει εργαστεί ως ψυχολόγος στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι», σε προγράμματα ολοκληρωμένων παρεμβάσεων ευπαθών κοινωνικά ομάδων και σε δομές ψυχοκοινωνικής υποστήριξης για ενήλικες με ψυχικές διαταραχές. Πλέον, διατηρεί ιδιωτικό γραφείο παρέχοντας υπηρεσίες ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής σε παιδιά, έφηβους και ενήλικες σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου. Μαζί με την κ. Ιωάννα Κούρια δημιούργησε και είναι επιστημονικά υπεύθυνη του ΨυχολοΖῆν.

Πίσω στην ομάδα μας