Δήμητρα Γοργόλη

Ψυχίατρος - Ψυχαναλύτρια

Η Δήμητρα Γοργόλη γεννήθηκε στα Ιωάννινα όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ήδη κατά το διάστημα των σπουδών της, ασχολήθηκε ενεργά με την ψυχιατρική ειδικότητα, συμμετέχοντας σε ιατρικά συνέδρια με παρουσιάσεις, μεταφράσεις και εργασίες. Με τη λήψη του πτυχίου της, ολοκλήρωσε την ειδίκευση στην παθολογία στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας και συνέχισε με το αγροτικό της στο Κέντρο Υγείας Πάρου.

Το 2011 ξεκίνησε την ειδίκευσή της στην Ψυχιατρική, στο ΨΝΑ ΔΑΦΝΙ, όπου εργάστηκε για τα επόμενα πέντε χρόνια μεταξύ άλλων και σε τμήματα: οξέων περιστατικών, χρονίων ασθενών, αποκατάστασης ηλικιωμένων, επιβλαβούς χρήσης διαδικτύου, σεξουαλικών διαταραχών, κατάχρησης ουσιών, σε εξωτερικά ιατρεία, καθώς και στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Περιστερίου. Τέλος, ολοκλήρωσε την ειδίκευσή της στο στρατιωτικό νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ.

Η πρωτογενής έρευνά της πάνω στις κοινωνικές επιπτώσεις του φύλου στη σχιζοφρένεια που εκπονήθηκε επί διετίας δημοσιεύθηκε σε ξενόγλωσσο ιατρικό περιοδικό, ενώ εδώ και χρόνια είναι ενεργό μέλος του Κέντρου Ψυχαναλυτικών Ερευνών της Αθήνας (γαλλική σχολή ψυχανάλυσης) με ομιλίες, τακτική συμμετοχή σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια συνέδρια ψυχανάλυσης, σεμινάρια, ημερίδες, κλινικές ομάδες, εποπτείες καθώς και ολοκληρώνοντας την προσωπική της ανάλυση. Επιπλέον, είναι υπεύθυνη της ελληνικής ομάδας σύνταξης ψυχαναλυτικού περιοδικού κι έχει γράψει ψυχαναλυτικά άρθρα πάνω στη σύγχρονη πραγματικότητα. Τέλος, είναι ιδρύτρια της ενημερωτικής σελίδας «Ψυχιατρική και Ψυχανάλυση».

Πίσω στην ομάδα μας