Έφη Θάνου

Κοινωνική Λειτουργός MSc

Η Έφη Θάνου είναι Κοινωνική Λειτουργός, απόφοιτη του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος Αθήνας. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον Έλεγχο του stress και την Προαγωγή της Υγείας στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Κοινωνικής Λειτουργού.

Κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού προγράμματος απασχολήθηκε στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ) ως συντονίστρια ομάδων διαχείρισης του stress σε γονείς βρεφών με εγκεφαλική παράλυση. Στο πλαίσιο της πρακτικής της άσκησης απασχολήθηκε στο Τμήμα Κοινωνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών και στο Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με αντικείμενο τη συμβουλευτική υποστήριξη γονέων και παιδιών.

Περαιτέρω, έχει εργαστεί στον Κοινωνικό Συνεταιρισμό Ευ Ζην ως συντονίστρια σε ομάδες απασχόλησης, στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» του Τμήματος Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αιγάλεω με αντικείμενο τη διευθέτηση κοινωνικοπρονοιακών ζητημάτων καθώς και στην ΑΜΚΕ Πυξίδα με αντικείμενο τη διεκπεραίωση των κοινωνικών αναγκών ενοίκων του Οικοτροφείου, καθώς και την οργάνωση δράσεων με σκοπό την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση αλλά και πρόληψη σε θέματα ψυχικής υγείας.

Τα τελευταία δύο χρόνια εργάζεται σε διάφορες ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο Προσφυγικό ζήτημα με αντικείμενο την κάλυψη βασικών αναγκών του προσφυγικού πληθυσμού και την ομαλή ένταξή του στο κοινωνικό σύνολο.
Τέλος, έχει παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων, ημερίδων και σεμιναρίων αναφορικά με την προαγωγή της ψυχικής υγείας, αλλά και την διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Πίσω στην ομάδα μας