Γεώργιος Π. Παναγάκης

Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος, MD, MSc, Ph.D

Ο Γεώργιος Παναγάκης γεννήθηκε στο Παρίσι και μεγάλωσε στο Άργος Αργολίδος. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ιατρικής της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) και της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). 

Το 2009 ορκίστηκε Σημαιοφόρος Ιατρός του Πολεμικού Ναυτικού και έως το Δεκέμβρη του 2010 εκπαιδεύτηκε σε όλα τα τμήματα του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Τον Ιανουάριου του 2011 μετατέθηκε σε πολεμικό πλοίο, στο Α/Γ ΡΟΔΟΣ, όπου υπηρέτησε για 6 μήνες προτού λάβει μετάθεση για τη ΦΡΕΓΑΤΑ ΨΑΡΑ, στην οποία διετέλεσε ιατρός του πλοίου για 4 περίπου χρόνια. Έχει συνολικά 500 ημέρες εν πλώ οι οποίες περιλαμβάνουν και 3 μεγάλες Νατοϊκές αποστολές:

  • 08/11-09/11: Επιχείρηση UNIFIED PROTECTOR,ΛΙΒΥΗ.
  • 02/14-05/14:Επιχείρηση ATALANTA,ΣΟΜΑΛΙΑ.
  • 04/15-06/15:Επιχείρηση UNIFIL,ΛΙΒΑΝΟΣ-ΚΥΠΡΟΣ.

Παράλληλα με τα καθήκοντά του στο πολεμικό πλοίο,παρακολουθούσε τα τακτικά ιατρεία και χειρουργεία της Γυναικολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών ενώ ήταν τακτικός εφημερεύων στο Ναυτικό Νοσοκομείο Σαλαμίνας. Το 2015 επέστρεψε στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών όπου και ξεκίνησε με ένα χρόνο γενικής χειρουργικής την εκπαίδευσή του στον τομέα της Μαιευτικής και Γυναικολογίας. Από τον Απρίλη του 2016 εώς τον Απρίλη του 2020 ήταν ειδικευόμενος στην Α Μαιευτική και Γυναικολογική κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο νοσοκομείο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ και σήμερα είναι επιμελητής της Γυναικολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών ενώ διατηρεί και ιδιωτικό ιατρείο στο κέντρο της Αθήνας.

 Λοιπές δραστηριότητες:

  • Υποψήφιος διδάκτωρ ΕΚΠΑ με θέμα:

Aνίχνευση υψηλόβαθμων αλλοιώσεων τραχήλου μήτρας (HGSIL/CIN 2-3), με τη μέθοδο της ηλεκτρικής φασματοσκοπίας σύνθετης αντίστασης σε ασθενείς οι οποίες παραπέμπονται σε κολποσκόπηση   λόγω εμφάνισης χαμηλού βαθμού ενδοεπιθηλιακής αλλοίωσης (LGSIL/HPV-CIN 1) στη δοκιμασία κατά Παπανικολάου.

  • Μεταπτυχιακός φοιτητής ΕΚΠΑ στο ΠΜΣ "Αναπαραγωγική&Αναγεννητική Ιατρική"

  • Μέλος του European Network of Young Gynecological Oncologists της ESGO

  • Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Υπερήχων στη Μαιευτική & Γυναικολογία

  • Άμισθος επιστημονικός συνεργάτης Ά Μαιευτικής & Γυναικολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ

 

Πίσω στην ομάδα μας